Ben je een kuddedier? Wees gerust, je hebt nog tijd om er wat aan te doen. Bepaal lekker je eigen koers, net als wij, Elk Merk Waardig. Maak kennis met onze club, die zich bekommert om onbekende en miskende auto’s. Leeftijd speelt geen rol en daarmee bedoelen we zowel mens als machine.

Een groepje prettig gestoorde, bezielde autofanaten kwam tijdens een informele vergadering begin 2009 tot de slotsom dat de wereld een vereniging verdient die met uitsterven bedreigde vierwielers redt. Modellen waarvoor de goegemeente zijn neus ophaalt en/of die een bestaan in de marge leiden, waarbij ze binnen een eventuele merkenclub niet voor vol worden aangezien. In april van dat jaar was het toevluchtsoord Elk Merk Waardig een feit, aldus de notaris.

Twee maanden na de oprichting verscheen onze eerste digitale nieuwsbrief, die qua omvang al snel uit ernstig de hand liep. Met grote redactionele voorpret slagen we erin elke vier maanden een nieuwe editie de lucht in te schieten. We hebben als vereniging dan een serieus uitgangspunt, dat wil niet zeggen dat we de lol des levens uit het oog verliezen.

De kalender van Elk Merk Waardig telt vijf à zes evenementen per jaar, waarbij de automobielen haast altijd het haasje zijn: ze moeten aan de bak. We houden namelijk van toeren, puzzelen en het mechaniek tot alle zintuigen laten doordringen. Daarnaast verliezen we het culturele aspect niet uit het oog, want de wereld biedt nog zoveel meer moois dan alleen blik, al zou je dat soms vergeten.

Wil je je na het doorspitten van deze website bij Elk Merk Waardig aansluiten, dan mag dat altijd, ook al bezit je geen typisch onbekende of miskende auto. Als je je helemaal thuis voelt binnen ons gedachtengoed, heten wij je van harte welkom. Lid worden kun je via deze website. Snuffel hier eens lekker rond!