Feest van erkenning

Elk Merk Waardig, de vereniging die zich bekommert om onbekende en miskende auto’s, mocht in 2019 alweer 10 kaarsjes uitblazen. Dat vierden wij publiekelijk op zaterdag 25 mei waar het lustrumevenement ‘10 met een gniffel’ zich voltrok bij Classic Park in Boxtel. Daar gaven we klassiekers, youngtimers en recentere modellen die een bestaan in de schaduw leiden de erkenning die ze verdienen.

Sinds de oprichting in april 2009 heeft Elk Merk Waardig op evenementen en in de media veel aandacht gegenereerd voor de verschoppelingen onder de auto’s en de vergeten uitzonderingen, van Fiat Regata tot Panther Solo, van Talbot Tagora tot AMC Pacer en van Audi A2 tot Honda Legend. Inmiddels realiseren steeds meer liefhebbers zich dat juist deze zeldzaamheden de moeite van het bewaren waard zijn en een podium verdienen. Dat kregen ze tijdens het evenement ‘10 met een gniffel’, waar Elk Merk Waardig iedereen met een ondergewaardeerde of in de vergetelheid geraakte auto hartelijk welkom heet, ongeacht het bouwjaar. Er stonden vele activiteiten op het programma, waaronder de mogelijkheid tot testritten maken, een presentatie van volstrekt unieke modellen in Nederland en een heuse talkshow met autojournalist en columnist Bas van Putten. Ook kinderen kunnen zich volop vermaken.

Tijdens het evenement bij Classic Park debuteerde het boek ‘Reserveblik’, waarin dertig onbekende en miskende auto’s uitgebreid de revue passeren en daar zitten diverse grote verrassingen tussen. Deze samenwerking tussen Elk Merk Waardig en uitgeverij Citrovisie verschijnt in een oplage van 300 stuks en is te bestellen op www.citrovisie.nl.