10 met een Gniffel: tien jaar EMW

Feest van erkenning

Elk Merk Waardig, de vereniging die zich bekommert om onbekende en miskende auto’s, stevent af op haar tienjarig bestaan en zal dat uitgebreid vieren. Zaterdag 25 mei voltrekt zich het lustrumevenement ‘10 met een gniffel’ bij Classic Park in Boxtel. Daar krijgen klassiekers, youngtimers en recentere modellen die een bestaan in de schaduw leiden de erkenning die ze verdienen.

Sinds de oprichting in april 2009 heeft Elk Merk Waardig op evenementen en in de media veel aandacht gegenereerd voor de verschoppelingen onder de auto’s en de vergeten uitzonderingen, van Fiat Regata tot Panther Solo, van Talbot Tagora tot AMC Pacer en van Audi A2 tot Honda Legend. Inmiddels realiseren steeds meer liefhebbers zich dat juist deze zeldzaamheden de moeite van het bewaren waard zijn en een podium verdienen. Dat krijgen ze tijdens het evenement ‘10 met een gniffel’, waar Elk Merk Waardig iedereen met een ondergewaardeerde of in de vergetelheid geraakte auto hartelijk welkom heet, ongeacht het bouwjaar. Tussen 10.00 en 16.00 uur staan volop activiteiten op het programma, waaronder de mogelijkheid tot testritten maken, een presentatie van volstrekt unieke modellen in Nederland en een heuse talkshow met autojournalist en columnist Bas van Putten. Ook kinderen kunnen zich volop vermaken.

Tijdens het evenement bij Classic Park debuteert het boek ‘Reserveblik’, waarin dertig onbekende en miskende auto’s uitgebreid de revue passeren en daar zitten diverse grote verrassingen tussen. Deze samenwerking tussen Elk Merk Waardig en uitgeverij Citrovisie verschijnt in een oplage van 300 stuks en wordt ter plekke verkocht, maar wie niet wil misgrijpen, doet er verstandig aan alvast een exemplaar te reserveren op www.citrovisie.nl. De organisatie hoopt zaterdag 25 mei vele honderden liefhebbers te mogen begroeten tijdens het eerste evenement op Nederlandse bodem dat onbekende en miskende auto’s in het zonnetje zet. Een feest van erkenning, zogezegd. ‘10 met een gniffel’ is gratis toegankelijk en deelnemers hoeven zich van tevoren niet aan te melden. Meer informatie staat op Facebook en elders op deze website.